Welkom 

Deze site rond en over mystiek bevat teksten en gedichten. Ik put hierbij uit de mystieke traditie, de filosofie,  de geschiedenis en de literatuur, teksten over kunst en cultuur en vooral de poëtische traditie binnen en buiten Europa. Heb je suggesties of wil je meer informatie mail me. De werkelijkheid kent ook een poëtische waarheid. Deze is veelkleurig en veelzijdig. Die waarheid wil ik hier op een vrije manier laten klinken door de selectie van teksten en gedichten die ik in de loop van mijn leven tegenkom.

mystiek
Schwarzwald, collage 50×35 cm

Gespiegelde werkelijkheid

De lezer wordt uitgenodigd zijn eigen werkelijkheid te spiegelen aan de werkelijkheden die hier aan het licht komen in de diverse teksten uit de mystieke tradities. Op die wijze kan een vorm van dialoog ontstaan en niet in het minst een vorm van blikverruiming. Je verhouden tot de werkelijkheid waarin je existeert is het begin van alle bewustwording. De mystieke traditie laat zien dat de empirische waargenomen wereld niet de enige hoeft te zijn, er zijn sporen van sacraliteit en die sporen worden in de mystieke tradities verkend. Het kan je helpen om je eigen leven op een nieuwe wijze te leren verstaan. Mystiek veronderstelt ook dat de donkere kanten van de werkelijkheid en het menselijk handelen niet buiten beeld blijven. De realiteit is grillig, soms gruwelijk. Ook daartoe moeten we ons verhouden anders houden wij het niet vol. Zingeving gebaseerd op ervaringen en onze beleving van de werkelijkheid kan nooit maar half zijn, nooit alleen de mooie kanten. Hoogte en dieptepunten kleuren ons leven en ons zelfverstaan. Mogen wij zo wijzer worden, leren van ons leven.

John Hacking

iceland

 

Mijn werk als schilder is te koop op: http://www.saatchiart.com/canandanann

Een overzicht van mijn werk is te vinden op: http://johnhacking.weebly.com

Teksten over mijn werk en mijn visie op kunst: www.canandanann.nl

Informatie over mijn werk – of als je vanuit Nederland of de buurlanden iets wilt kopen: geef een reactie / of stel je vraag samen met je mailadres.

 

 

 

 

Een gedachte over “Teksten uit de traditie van de mystiek

  1. Beste John,
    Hartelijk dank voor de rijke verzameling teksten op deze mooie website. Ik laat me er graag zo nu en dan door inspireren.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.